Bilde av Velkommen heim logo
Bilde av en smilende surfer på stranda

«Vi skal bare være her i ett år»

Siv Elisabeth Loe

«Vi skal bare være her i ett år», det var det jeg og samboeren min sa når vi flyttet fra studenttilværelsen i Trondheim. Vi tenkte det kunne være gøy å bo i Vesterålen, men siden ingen av oss har noen tilknytning til regionen – om så i et år. Nå sitter vi her på Andenes med et hus, gode venner i nabolaget og en aktiv hverdag.

Toppturer, midtnattsol og uvær

Det som dro meg til Andøy var først og fremst plasseringen. Jeg gledet meg til å gå på tinderekker, vandre i midnattsol og kjenne på uværet som kom fra storhavet. Nå har jeg bodd her i 2,5 år, og jeg har lært at Andøy er mye mer en kun naturen. Det var noe unikt med menneskene, næringslivet og fritidsmulighetene.

Attraktivitetsutvikling for Andøy kommune

Det første møtet jeg fikk med Andøy var gjennom arbeidsplassen. I dag arbeider jeg med attraktivitetsutvikling i Andøy kommune, hvor jeg skal bidra til å utvikle og synliggjøre mulighetene i hele kommunen, blant annet gjennom denne nettsiden. Det har gjort at jeg har blitt godt kjent med næringslivet. Det som har overrasket meg mest med næringslivet er åpenheten og satsingen, og dette i alle næringer. Det gjør at ringvirkningene er så tydelig, og det merkes blant folk. Utbygning, utvidelser, satsing på bærekraft, nye arbeidsplasser og nye servicetilbud.

1 år har blitt til 2,5år. Jeg vet ikke hvor lenge jeg blir, det er vanskelig å flytte fra et sted hvor det skjer så mye spennende.

Så jeg anbefaler deg som har sett en unik arbeidsmulighet her og vurderer å flytte hit, ikke nøl. Jeg er sikker på at du kommer til å trives – om så i et år.