Bilde av Velkommen heim logo
Lærer, dette er dine neste kolleger

– Lærer, dette er dine neste kolleger

Er du ung, lærerutdannet eller ferdig med utdanningen til våren? Har du lyst på en jobb der det er moro og lek, og der kollegene ofte møtes på fritida? Da skal du søke deg jobb i Andøy-skolene. Andøy kommune skal ansette 10 nye lærere, og er slett ikke fremmed for å ta imot 10 lærere som kjenner hverandre fra før.

-Det er mange gode grunner til at yngre lærere absolutt bør søke seg til Andenes skole, sier lektor Fredrik Aune Gundersen (27). Han beskriver seg selv som en utadvendt ja-mann, som er glad i omgås folk. Han er glad i å pusse opp, og spille fotball. Og han er glad i å le, leke og ha det moro.

– Vi er et ungt kollegium med mye vilje, godt samarbeid, en indre driv for en bedre skole og en god spiseskje med god og dårlig humor. Vi har det gøy sammen på jobb, men er også veldig flink til å gjøre ting sammen på fritiden. Alt fra faste ukentlige høydepunkt til sporadiske fredagskvelder.

Se lærernes TikTok-moro:

En av kollegene til Fredrik er Tone Skagen. Hun sier at fellesnevneren for staben er ønsket om å skape et godt arbeids- og opplæringsmiljø for både barn og voksne. Organiseringen bidrar til dette.

– Lærere og assistenter er organisert i faste team på alle trinn, noe som medvirker til godt samarbeid mellom oss voksne og bedre kjennskap til elevgruppa. Faste team gir også muligheter for gode og spennende undervisningsopplegg og prosjekter, der lærerne kan spille på hverandres faglige styrker.

Tone er helt enig med alt Fredrik sier om arbeidsmiljøet.

– Sosialt samhold på jobben er godt, og mange møtes innimellom til quiz, lønningspils eller personalfester, sier Tone.

Jeg har lest nok, ta meg til søkesiden.

Nye skoler

Andøy har to kommunale 1.-10. skoler. Fredrik arbeider på den som ligger i nordenden av kommunen, på Andenes, som er kommunesenteret. Den andre skolen ligger i sørenden av kommunen, i Risøyhamn. Der legger hurtigruta til to ganger i døgnet, og det er kort vei både til kommunesenteret på Andenes og til regionsenteret på Sortland. Begge skolene er så å si helt nye. Den på Andenes er 11 år ung, mens den i Risøyhamn bare er fire er ung.

Andøya skole

Hva er Andøy?

Du kjenner kanskje ikke så godt til Andøy? Vel, uten å overdrive kan dette sies: Du skal lete lenge for å finne en mellomstor kommune der det er mer fart og fres. Som lærer vil du kanskje komme i kontakt med Andøya Space, konsernet som, mens dette leses, holder på å bygge Europas første satellittoppskytingsbase. Har du lyst til å se på et landbasert oppdrettsanlegg? Det kan du gjøre i Andøy.

Du kan også få nærkontakt med verdens største tannhval, spermasetthvalen. I Andøy har det vært hvalturisme siden slutten av 1980-tallet.

For øvrig finner du alt mulig annet som du kan forvente å finne i en kommune med cirka 5.000 innbyggere. Let litt rundt her til du finner det du jakter etter.

2 personer som padler i kajak

X-factor

Hva er så de beste egenskapene ved Andøy-samfunnet?
Fredrik: – Folk her er så utrolig varme og imøtekommende uansett hvor du er.
Tone: -Andøya har mye spennende å by på, både kultur og natur. Musikkmiljøet er bra, og jeg synger i ei gruppe sammen med tre dyktige musikere. Barna mine er med i en teaterklubb som hvert år setter opp ei stor forestilling med gode publikumstall og gode anmeldelser. Revygruppen på Andenes gir også mulighet for mer voksent «teater». Ulike festivaler gjennom året gir også mulighet for gode konsertopplevelser med etablerte artister i norgeseliten. I lokalsamfunnet er det tilrettelagt for fysisk aktivitet gjennom organisert idrett i fotballag, turnforening, klatreklubb, svømmeklubb med mer. Jeg foretrekker derimot egen- eller gruppetrening ved treningssenteret eller toppturer på ulike fjelltopper i kommunen.

-Og hva er X-faktoren med Andøy?
Fredrik: -Boligprisene og strømprisene. Er du ung kan du skaffe deg en bolig, og du vil ha råd til å betale strømregninga.
Tone: – Natur- og kulturopplevelser, variert natur med fjell, daler, myr, strand og hav er balsam for sjela i travle hverdager. Gode toppturer eller en frisk tur langs stranda gir fysisk velvære, mens gode konsert- og teateropplevelser gir mentalt påfyll. Og hvis dette ikke er nok, så finner vi noe morsomt å leke på jobb eller på fritida – sammen!

 

Dame som hopper i lufta på fjellet

Hva kan vi tilby?

I tillegg til å tilby gode arbeidsmiljø i topp moderne skolebygg, så kan vi friste med følgende for å få akkurat deg til å komme hit:

  • Flyttegodtgjørelse på 20.000 krone ved ansettelse og ytterligere 30.000 etter 6 måneder
  • Husleietilskudd første 12 måneder på kr 3.000 per måned
  • Rekrutteringstilskudd ved ansettelse på 20.000 kroner
  • Totalt utgjør dette kr 106 000,- ekstra det første året av din ansettelse
  • Lønn etter avtale – gode betingelser
  • God pensjonsordning
  • Faglig påfyll og muligheter for relevant videre- og etterutdanning. Individuelle karrieresamtaler med de som ønsker det.

Som lærer i Nord-Norge kan du også få avskrevet studielån:

Hvis du fullfører grunnskolelærer- eller lektorutdanning, og jobber som lærer i Nordland eller Troms og Finnmark i minst tre år, kan du få slettet 55.000 kroner av studielånet ditt. Du trenger ikke å ha fullført studiene på normert tid, men du må ha jobbet som lærer i minst tre av de første seks årene etter at du har fullført utdanningen.
Les mer om ordningen her

Vil du vite mer?

Ta kontakt med rektorene Thomas Pareli Seines, 971 07 602, Andenes skole eller Monica Baraa 416 13 952 eller skolefaglig rådgiver Sveinung Ellingsen 990 07 280. Er du i tvil om du skal søke? Ring oss før du bestemmer deg!

PS: Du lurer sikkert på mye. To av spørsmålene kan for eksempel være: Har jeg et sted å bo, og kan dere hjelpe partneren min å få seg en jobb? Svaret på begge spørsmål er ja. Ja, vi skal hjelpe deg å finne et sted å bo, kommunen disponerer noe eiendom. Og ja, vi skal være behjelpelig til å skaffe partneren din jobb.

Overbevist? Les mer og søk!

Forresten; Bor du på Andenes er du stort sett i gangavstand til flyplassen!