Bilde av Velkommen heim logo
Lærer, kom til Andøy og finn roen

Lærer, kom til Andøy og finn roen

Er du voksen? Har barna flyttet ut? Eller har du lyst til å gjøre en livsstilsendring for å få stressnivået ned? Kanskje liker du yoga, eller å gå tur? I så fall vil vi gjerne fortelle deg om Andøy.

Mange lever et hektisk liv. Du står opp tidlig om morgenen. Setter deg i bilen, bussen, toget eller t-banen for å komme deg på jobb. Du betaler mye. Parkeringen koster. Det samme gjør bomringen. Store deler av Norge er dessuten plaget av vanvittig høye strømpriser. Det liker vi ikke, men du behøver ikke å ha det sånn. Kanskje skal du komme til Nord-Norge for å oppleve det nordnorske eventyret? Hos oss er både husene og strømmen veldig billig.

Søker 10 lærere

I Andøy har du nå sjansen. Våre to 1.-10.-skoler søker 10 lærere.

Velger du Andenes som lærested, kan du få Tone Skagen (48) som kollega. Hun mener skolen sin har mye å by på. Blant annet god organisering.

-Lærere og assistenter er organisert i faste team på alle trinn, noe som medvirker til godt samarbeid mellom oss voksne og bedre kjennskap til elevgruppa. Faste team gir også muligheter for gode og spennende undervisningsopplegg og prosjekter, der lærerne kan spille på hverandres faglige styrker, sier Tone.

Selv er hun en ivrig kultur-entusiast. Selv synger hun, Tone er en kjent Andøy-stemme.

Se lærernes TikTok-moro:

Hun sier at miljøet ved skolen både er ungdommelig og godt. Samholdet er stort

-Sosialt samhold på jobben er godt, og mange møtes innimellom til quiz, lønningspils eller personalfester, sier Tone.

Hilde Restad Lund ved Risøyhamn skole fremhever også skolens gode arbeidsmiljø.

-Skolen vår er ny, og vi har mange spennende oppgaver.

Ta deg tid til å se denne videoen. Andøy er rett og slett too much!

Lest nok, og vil søke? Trykk her.

Nye skoler

Andøy har to kommunale 1.-10. skoler. Fredrik arbeider på den som ligger i nordenden av kommunen, på Andenes, som er kommunesenteret. Den andre skolen ligger sør i kommunen, i Risøyhamn. Der legger hurtigruta til to ganger i døgnet, og det er kort vei både til kommunesenteret på Andenes og til regionsenteret på Sortland. Begge skolene er så å si helt nye. Den på Andenes er 11 år ung, mens den i Risøyhamn bare er fire år.

Hva er Andøy?

Du kjenner kanskje ikke så godt til Andøy? Vel, uten å overdrive kan dette sies: Du skal lete lenge for å finne en mellomstor kommune der det er mer fart og fres. Som lærer vil du kanskje komme i kontakt med Andøya Space, konsernet som, mens dette leses, holder på å bygge Europas første satellittoppskytingsbase.

Har du lyst til å se på et landbasert oppdrettsanlegg? Det kan du gjøre i Andøy.

Du kan også få nærkontakt med verdens største tannhval, spermasettkvalen. I Andøy har det vært hvalturisme siden slutten av 1980-tallet.

Liker du teater, bør du ta kontakt med Teaterklubb-81, som hver jul setter opp ei svær forestilling.

For øvrig finner du alt mulig annet som du kan forvente å finne i en kommune med cirka 5.000 innbyggere. Let litt rundt her til du finner det du jakter etter.

Forresten; Bor du på Andenes er du stort sett i gangavstand til flyplassen!

X-factor

Hva er så de beste egenskapene ved Andøy-samfunnet?

-Andøya har mye spennende å by på, både kultur og natur. Musikkmiljøet er bra, og jeg synger i ei gruppe sammen med tre dyktige musikere. Barna mine er med i en teaterklubb som hvert år setter opp ei stor forestilling med gode publikumstall og gode anmeldelser. Revygruppen på Andenes gir også mulighet for mer voksent «teater». Ulike festivaler gjennom året gir også mulighet for gode konsertopplevelser med etablerte artister i norgeseliten.

Bilde av dame med mikrofon

I lokalsamfunnet er det tilrettelagt for fysisk aktivitet gjennom organisert idrett i fotballag, turnforening, klatreklubb, svømmeklubb med mer. Jeg foretrekker derimot egen- eller gruppetrening ved treningssenteret eller toppturer på ulike fjelltopper i kommunen, sier Tone Skagen.

Bilde av dame som gjør yoga på fjellet

-Flott natur, mange fiskemuligheter i vann og hav og kort vei til fjell og hav. Det er dessuten ufattelig mye bær og sopp i marka, sier Hilde Restad Lund.

Og hva er X-faktoren med Andøy?

Tone: -Natur- og kulturopplevelser, variert natur med fjell, daler, myr, strand og hav er balsam for sjela i travle hverdager. Gode toppturer eller en frisk tur langs stranda gir fysisk velvære, mens gode konsert- og teateropplevelser gir mentalt påfyll. Og hvis dette ikke er nok, så finner vi noe morsomt å leke på jobb eller på fritida – sammen!

Hilde: Innbyggerne, den omsorgsfulle og hjelpsomme andværingen, som raskt lærer seg hvem du er.

Bilde av mennesker på båltur

Hva kan vi tilby?

I tillegg til å tilby gode arbeidsmiljø i topp moderne skolebygg, så kan vi friste med følgende for å få akkurat deg til å komme hit:

  • Flyttegodtgjørelse på 20.000 krone ved ansettelse og ytterligere 30.000 etter 6 måneder
  • Husleietilskudd første 12 måneder på kr 3.000 per måned
  • Rekrutteringstilskudd ved ansettelse på 20.000 kroner
  • Totalt utgjør dette 106.000 kr. ekstra det første året av din ansettelse
  • Lønn etter avtale – gode betingelser
  • God pensjonsordning
  • Faglig påfyll og muligheter for relevant videre- og etterutdanning. Individuelle karrieresamtaler med de som ønsker det.

Som lærer i Nord-Norge kan du også få avskrevet studielån:

Hvis du fullfører grunnskolelærer- eller lektorutdanning, og jobber som lærer i Nordland eller Troms og Finnmark i minst tre år, kan du få slettet 55 000 kroner av studielånet ditt. Du trenger ikke å ha fullført studiene på normert tid, men du må ha jobbet som lærer i minst tre av de første seks årene etter at du har fullført utdanningen.

Les mer om ordningen her

Vil du vite mer?

Ta kontakt med rektorene Thomas Pareli Seines, 971 07602, Andenes skole eller Monica Baraa 416 13952 eller skolefaglig rådgiver Sveinung Ellingsen 990 07280. Er du i tvil om du skal søke? Ring oss før du bestemmer deg!

PS: Du lurer sikkert på mye. To av spørsmålene kan for eksempel være: Har jeg et sted å bo, og kan dere hjelpe partneren min å få seg en jobb? Svaret på begge spørsmål er ja, ja, vi skal hjelpe deg å finne et sted å bo, kommunen disponerer noe eiendom. Og ja, vi skal være behjelpelig til å skaffe partneren din jobb.

Trykk her for å finne din neste jobb.