Bilde av Velkommen heim logo
Bilde av smilende dame som sitter i naturen

Andøya er mer enn bare natur

Jeg er født og oppvokst på Andøya, men skulle aldri bo her når jeg ble voksen. For 2,5 år siden skulle jeg bare ha en “pitstop” på øya før jeg reiste videre. Det har blitt en lengre “pitstop” enn først planlagt. 

En krok i verden med magiske pusterom

Mitt navn er Tonje. Jeg er 31 år, og i Andøy har jeg funnet en type ro. Med naturen rett ut ytterdøra, er det enkelt å være i aktivitet og finne ro i hverdagen. Andøya er en liten krok i verden med magiske pusterom, både høyt og lavt. I Fjærhuken hos Marmelkroken kan du høre bølgene slå mot fjærsteinene. På toppen av Steinheia kan man kjenne frisk sommerbris mot huden. Og vinterlyset i januar, som alle hadde glemt på et år, er noe alle burde få oppleve. Her er det variasjon i både årstider og vær, noe jeg aldri trodde jeg skulle savne.

Mer enn bare natur

Men Andøya er mer enn bare natur. Etter en krevende periode med nedlegging av flystasjon, har “andværingene” reist seg igjen med nytenking, kreativitet og pågangsmot, spesielt innen næringslivet. Det er en positiv trend som er fascinerende å følge med på, og også være en del av. 

Mye av dette resulterer i en kommune som er attraktiv for unge. Flere av mine venner velger å ta familien med seg og flytte hjem. Med nærhet til sin egen familie, og tryggheten som man selv hadde som barn, er Andøya en fin plass å bo. 

Variert arbeidshverdag

I Karstein Kristiansen Entreprenør har jeg fått muligheten til å være med på nyskapingen i kommunen. Selv uten noen tidligere erfaring fra byggebransjen har jeg fått fast jobb, og fikk for eksempel være en del av de første byggetrinnene på Andfjord Salmon. Jeg jobber som “potet” (les: administrasjonsmedarbeider), og brukes der det er behov. Det betyr alt fra økonomi til prosjektarbeid, som skaper en variert hverdag med mye ansvar. 

KKE – Kunnskap, kvalitet og erfaring. Tre ord som beskriver de ansatte i bedriften på en prikk. Vi har erfaring fra ulike bransjer. Prosjektlederne er utdannet innen ingeniørfaget, i forsvaret og i tunneldrift. Og på byggeplass har vi alt fra lærlinger og hjelpearbeidere til bas og byggeplassledere. 

Bedriften har et ungt miljø fylt med humor, kunnskap og en enorm lærevilje, både i administrasjonen og på byggeplassene. Etter en samtale med en byggeplassleder kan jeg med ganske stor sikkerhet si at jeg har lært noe nytt, og at jeg har ledd.